Er lån uten kredittsjekk mulig?

Tilbys lån uten kredittsjekk i Norge?

Nei, det er ikke mulig å ta opp et lån hos banker i Norge uten kredittsjekk. I Finanstilsynets utlånsforskrift kreves det at banker har forsvarlig utlånspraksis med kredittsjekk før eventuelle søknader om lån innvilges.

Utlånsforskriften har som formål å legge til rette for finansiell stabilitet og sunn privatøkonomi hos nordmenn. Hadde du hatt mulighet til å ta opp et SMS lån uten kredittsjekk, kunne du fort ha endt opp med mer gjeld enn hva du hadde klart å betjene. 

Kan jeg ikke engang søke om forbrukslån uten kredittsjekk?

Lån uten kredittsjekk og sikkerhet er ikke mulig å få, selv om du kanskje skulle ønske det var det. Mange som sliter med dårlig økonomi og betalingsanmerkninger, leter etter smålån på dagen uten kredittsjekk, eller lignende løsninger.

Utlånsforskriften krever at bankene beregner hvor mye lån kundene kan klare å betjene, og i den forbindelse er kredittsjekk nødvendig. Lån uten sikkerhet og kredittsjekk er derfor ikke mulig å få i Norge, da alle låneformer bankene tilbyr har de samme retningslinjene. 

Finnes hurtiglån uten kredittsjekk?

Uansett hvordan et lån markedsføres, kan du være trygg på at det ikke er mulig å låne penger uten kredittsjekk hos bankene. Dette gjelder også for smålån eller hurtiglån.

Finner du et lånetilbud om hurtiglån uten kredittsjekk, er det mest sannsynlig en useriøs aktør som står bak. Det er nemlig ikke lovlig å markedsføre lån som hurtige eller enkle å få her i Norge. 

Kan jeg ta opp noen form for lån uten kredittsjekk?

Ja, du kan ta opp lån privat uten kredittsjekk. Dette betyr imidlertid at du låner penger privat av noen du kjenner, som for eksempel familie, kollegaer eller venner.

Siden motparten låner deg penger uten kredittsjekk, vil de sannsynligvis heller ikke vite at du sliter med å betale eksisterende gjeld. Det kan være ryddig å informere om utfordringene dine. Skriv gjerne en lånekontrakt med personen du låner penger av, for ordens skyld.

Det er uansett viktig å tenke over at alle penger du skal låne skal betales tilbake, enten du låner av banken eller noen du kjenner. Om du er så heldig at du kan få et privat lån, kan det være lurt å bruke pengene smart – for eksempel på å betale dyr gjeld.

Hvorfor ønsker noen lån på dagen uten kredittsjekk? 

Mange ønsker å låne penger på dagen uten kredittsjekk, noe som sannsynligvis skyldes at de sliter med betalingsanmerkninger. Så lenge man har betalingsanmerkninger, er det også vanskelig å få noe lån hos tradisjonelle banker.

Siden en eventuell betalingsanmerkning blir oppdaget under en kredittsjekk, er det derfor mange som håper på muligheten for å slippe unna kredittsjekken. Men enkle løsninger som lån på minuttet uten kredittsjekk er altså ikke noe som tilbys her i Norge.

Finn heller en bank som tilbyr lån til deg med betalingsanmerkning

Lån uten kredittsjekk er ikke mulig, men det betyr ikke at det ikke finnes banker som kan hjelpe deg. Dersom du først er i en situasjon der du har pådratt deg betalingsanmerkninger, gjelder det å rydde opp i økonomien.

Dersom du betaler det utestående kravet som har gitt deg betalingsanmerkning med et lån, kan du også sørge for at betalingsanmerkningen blir slettet. Da får du større økonomisk frihet, og kan til og med ta opp lån uten å frykte kredittsjekk.

Det kan være nyttig å få hjelp til refinansiering om du har en betalingsanmerkning. Da tar du opp et lån og bruker disse pengene til å betale ned ubetalte krav hos kreditorene. Du samler gjelden din i et nytt lån, noe som kan være besparende og gi deg oversikt over økonomien.

Husk likevel på at langt fra alle banker er villige til å hjelpe lånekunder med betalingsanmerkninger. Du bør søke hos de såkalte nisjebankene som har spesialisert seg på å hjelpe kunder med vanskelig økonomi. Les mer om lån med betalingsanmerkninger her.